“Хората, които получават паник атаки, заради страхове около коронавируса, трябва да се обърнат към специалист. Трябва да разберем,

...
“Хората, които получават паник атаки, заради страхове около коронавируса, трябва да се обърнат към специалист. Трябва да разберем,
Коментари Харесай

Пандемията разболя и психиката ни

 “Хората, които получават паник атаки, заради страхове около коронавируса, трябва да се извърнат към експерт. Трябва да разберем, че в случай че продължаваме да мислим за протичащото се, ще прегреем. Добре е малко да си починем от целия поток неприятни вести. Хубаво е да потърсим подкрепа. Би било добре да излеем страха си документално, да напишем едно терепавтично писмо ". Това сподели в ефира на “Неделята на NOVA " психотерапевтът Магдалена Ангелова.  

По думите й прекомерно арестуваният боязън провокира тревога и загуба на вътрешния надзор у индивида. " Всеки ден е незнаен. Строгите ограничения целят опазване на здравето ни, само че основават вътрешно несъгласие у индивида ", разясни експертът.  

На въпрос по какъв начин хората, които са заразили свои близки, да се оправят с възприятието на виновност, тя изясни следното: 

“Ние постоянно влизаме в ролята на жертва, а не трябва. Няма по какъв начин да сме отговорни, че сме заразили някого, когато не сме имали признаци. Няма по какъв начин да контролираме такива неща ", разясни психотерапевтът.

Тя разяснява и нещастието в Сандански. " Страхът разчупва защитните ни механизми.Това може да ни накара да загубим връзка с действителността ", обясни Ангелова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР